2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Nem megy csődbe Szerbia a miniszterelnök szerint

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Ivica Dacic szerb miniszterelnök szerint Szerbiában nem lesz államcsőd, miként Görögországban sem lett végül, kormánya fenn fogja tartani a gazdaság és a pénzügyi rendszer stabilitását.

"Az alapján, hogy Szerbia túlélte a háborút, a bombázásokat, a szankciókat, most is biztosan túl fog élni. Túlélte az elmúlt tíz év legnagyobb gazdasági deficitjét Mirko Cvetkovic kormányzása végén, most is fent fog maradni" - nyilatkozta a miniszterelnök vasárnap újságíróknak.

A miniszterelnök szerint országának gazdasági és politikai stabilitásra van szüksége, és elutasítja, hogy folyton arról születnek történetek, Szerbiának válsággal és államcsőddel kell szembenéznie.

Dacic szerint a kiadások csökkentésével és a gazdasági növekedés erősítésével fogják megteremteni a gazdasági stabilitást. A miniszterelnök elmondta: a kormányzó koalíció vezetői előző héten megegyeztek, hogy a válságból való kilábalás nem mehet a megtakarítások kárára.

A miniszterelnök szerint a jövőben Szerbiában azoknak a kiadásait kell visszafogni, akik a legtöbbet költekeznek, és nem azoknak a bérét csökkenteni, akiknek nincs semmijük, amit elkölthetnének. (mti)

Szerbia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális