2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

25 éves születésnapját ünnepli az RMKT

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Február 14-én tartotta a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) a kibővített elnökségi ülését Kolozsváron. Az egynapos megbeszélésen a Társaság minden területi tagszervezet képviselője részt vett, kiértékelték az előző év tevékenységét, értékelték a tapasztatokat, valamint megfogalmazták a 2015-ös év prioritásait.

Célként fogalmazták meg, hogy a szervezeti fejlesztésen és a szakmai rendezvényeken túl az RMKT aktívabb szereplője és formálója legyen az erdélyi és romániai magyar közéletnek. "Olyan helyi gazdasági stratégiákra, programokra és közösségi döntésekre van szükségünk, amelyek politikailag független, megalapozott szakmai alapokon állnak" - áll az RMKT közleményében.

A negyedévszázados múltra visszatekintő szervezet több jelentős rendezvényt is maga mögött tudhat, mint például az évente megrendezésre kerülő Országos Közgazdász Vándorgyűlés, amely minden évben nagy szakmai sikernek örvend.

Az RMKT tagszervezetei évente több mint 100 rendezvényt szerveznek, melyek között fellelhetők az állandó jelleggel működő szakmai klubok, mint a Befektető, Könyvelői Klubok, vagy a szakmai előadásokkal összekötött borkóstolók.  

A szakmai programok mellett a tagszervezetek továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal generációk tudatos pályaválasztására, szakmai továbbképzésére is, emellett a vállalkozók támogatása is meghatározott célja a Társaságnak.

Mivel ebben az évben 25 éves lesz a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, az idei tevékenységüket is ennek tiszteletére szenteli a társaság. (közlemény)

rmkt
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális