2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Megérkezett Romániába a taxisok rémálma

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Első romániai városként Bukarestben kezdi meg működését az Uber, amely az uberx nevet viselő applikációjával okostelefonon keresztül, díj ellenében létesít valós idejű kapcsolatot a taxinál olcsóbb fuvart kereső utasok és kínáló sofőrök között. Az amerikai vállalat az applikáció hivatalos blogján "Bukarest, örülünk, hogy megismerhetünk!" üzenettel jelentette be romániai indulását.

A bejelentés valószínűleg sokakat nem ért váratlanul, már korábban megírtuk, hogy a vállalat honlapján több bukaresti álláslehetőség is meghirdetésre került.

Mi az az Uber?

Az Uber gyakorlatilag egy a világ száznál is több városában szolgáltató új generációs taxivállalat: nem rendelkezik saját autókkal, mégis személygépkocsis szállítási lehetőséget nyújt felhasználóinak egy okostelefon-alkalmazás segítségével: ha valakinek fuvarra van szüksége, jelzi ezt a rendszeren keresztül, amely értesíti a legközelebb levő Uber-sofőrt, és a helyszínre küldi.

A sofőrök saját autóikat vezetik, a szállítási díj 20%-a marad a cégnél. A vállalkozás pontozási rendszert működtet: az utas értékelheti a sofőrt, és fordítva: így próbálják kiszűrni a veszélyesen vezető sofőröket és a komolytalan utasokat.

Hogyan lehet Bukarestben az Ubert használni?

A Bukarestben használható applikációt a vállalat iOS és Android alapú rendszerekre tette elérhetővé. A felhanszálóknak létre kell hozniuk egy saját felhasználó-fiókot, ahová regisztrálniuk kell egy bankszámlát is, amelyet az utazásaik költségeivel terhelnek majd. A vállalatnál 6 lej fölötti fuvarokat vállalnak, míg kilométernként 1,39 lejes szállítási díjat határoztak meg.

Az Uber emellett április 25-ig tartó akciót is hirdetett, amelynek keretében az első, legtöbb 30 lejes Bukarestben megtett Uberes utjukat ingyen tehetik meg a felhasználók. (mediafax, hirszerk.)    

Bukarest
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális