2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Visszaszorulóban a Google a legfontosabb keresőpiacon

 utolsó frissítés: 12:41 GMT +2, 2015. szeptember 29.

Az elmúlt egy évben a Google piaci részesedése 4%-kal zsugorodott a legfontosabbnak tartott amerikai keresőpiacon. A Google-tól a Microsofthoz tartozó Bing, és a Yahoo keresők hódítottak el számottevő piaci részesedést – írja az ite.hu a ComScore adataira hivatkozva.

A Google piacvesztése akkor kezdődött, amikor a Firefox megállapodott a Yahoo-val, hogy az addig alapértelmezett keresőt, a Google-t, az amerikai piacon Yahoo-ra cserélik. Ez néhány hónapon belül két százalékos piacvesztést eredményezett, amit a Google aktív kampánnyal igyekezett ellensúlyozni. 

Rövid ideig sikerült ugyan megállítaniuk a piacvesztést, és az elvesztett piaci részesedés néhány tized százalékát visszanyerni, ám ez csak ideiglenesnek bizonyult.

A Yahoo térnyerését követően a Bing is erősödni kezdett és az elmúlt egy évben fokozatosan 1,5%-ot hódított el a Google-tól. Így egy év alatt 4%-kkal csökkent a keresőóriás piaci részesedése az amerikai piacon.

 

Mobilon a Google megkérdőjelezhetetlen

A ComScore adatai az asztali gépen történő keresésekre vonatkoznak, a mobil keresések terén a Google továbbra is szárnyal, és piaci részesedése megközelíti a 90%-ot, a Bingnek 7, a Yahoo-nak nagyjából 4%-a van.

Tovább csökkenhet a részesedés?

A Google idén újabb kihívás előtt áll. A piaci információk szerint az Apple-Google megállapodás idén lejár. Jelenleg az Apple böngészőjének a Safarinak a Google az alapértelmezett keresője. A piaci értesülések szerint, mind a Bing, mind a Yahoo szeretné leváltani a Google-t ebben a böngészőben is, ami a Google számára újabb komoly piacvesztést eredményezhetne. A Safari böngésző az Egyesült Államokban a harmadik legnépszerűbb böngésző. (ite.hu)

google
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing