2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Véget ért az Apple szárnyalása

 utolsó frissítés: 12:40 GMT +2, 2016. január 27.

Nyilvánosságra hozta az Apple a negyedik negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderül, hogy az előző év azonos időszakához viszonyítva már alig tudtak emelkedni az iPhone-értékesítések. A befektetők - főleg a vállalat legnagyobb piacának számító Kína gazdasági lassulása miatt -számítottak a gyenge eredményekre, az viszont nagy csalódást okozott, hogy a vállalat menedzsmentje erre a negyedévre 15 éve nem látott bevételcsökkenést vár.

A gyorsjelentésből kiderül, hogy az iPhone-értékesítések már az Apple bevételeinek több mint kétharmadát teszik ki. Aggasztó ugyanakkor a vállalat szempontjából, hogy az elmúlt hónapokban több beszállítótól is olyan hírek érkeztek, miszerint a készletfelhalmozódások miatt az Apple csökkenti a termelést és a megrendeléseit.

A Portfolió.hu elemzése szerint az eladások csökkenésének fő oka, hogy a fogyasztók nem cserélik le olyan gyorsan az okostelefonjukat a legújabb modellre, az iPhone 6S-re, mint amire a vállalatnál számítottak. Emellett az okostelefon-piac telítődése is gondot okoz, hiszen a kínai gyártók erős versenyhelyzetet teremtenek, főként a világ legnagyobbjának számító kínai okostelefon-piacon.

Még mindig hihetetlen készpénzállományona van Apple-nek

A vállalat pénzügyi igazgatója, Luca Maestri bejelentette, hogy a negyedév végén 215 milliárd dolláros készpénzállománnyal rendelkezett a vállalat, amelynek nagy részét küldföldön tartják adózási megfontolásból. Tim Cook, a vállalat vezérigazgatója ehhez hozzátette ugyanakkor, hogy a külföldi források nagy részét (178 milliárd dollárt) hosszú lejáratú értékpapírokban tartja, így nem igaz az a széles körben elterjedt véledked, hogy a vállalat csak ül a hatalmas pénzmennyiségen. (portfolio.hu, hírszerk.)      

Apple
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing