2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Nyártól új vállalat felelhet az autópályák építéséért

 utolsó frissítés: 17:07 GMT +2, 2016. július 07.

Még augusztusban sürgősségi rendelettel két külön vállalatot hozhat létre a kormány az Országos Út- és Autópálya Társaságból (CNADNR). Az új vállalatok közül az egyik a nagyobb infrastrukturális beruházásokkal foglalkozik majd, beleértve az autópályákat is, a másik az út- és vasúthálózat javítási és karbantartási munkálataiért fog felelni - áll abban a közleményben, amelyet Dan Costescu, volt szállítási miniszter adott ki csütörtökön.

A közleményben Costescu a Dacian Cioloş miniszterelnök által megfogalmazott kritikákra válaszol, amelyek szerint bár a szaktárcának Costescu vezetése alatt valóban voltak megvalósításai, a miniszterelnök elégedetlenségét főként az útügyi vállalat átszervezése körül kialakult helyzet váltotta ki, és főként emiatt döntött a szakember menesztése mellett.

Costescu közleményében rámutat, hogy minisztersége alatt több autópályaszakasz kivitelezése terén is előrelépéseket sikerült elkönyvelni, úgy fogalmaz, megtették az első lépéseket is abba az irányba, hogy Romániában is gyorsforgalmi utakat alakítsanak ki. A volt miniszter közleményében kitér a Tarom helyzetére is, szerinte az elmúlt időszakban több olyan intézkedést is elfogadtak az állami légitársaságnál, amelyeknek köszönhetően a vállalat 7 év után újra profitot tudna felmutatni 2017 közepén.

Az Országos Út- és Autópálya Társaság újjászervezésére számítani lehetett, múlt héten írtunk arról, hogy a kormány még azt a lehetőséget is számba vette, hogy felszámolja az állami vállalatot. (digi24)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális