2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Kerekasztal beszélgetést szerveznek a marketing szakmáról a BBTE-n

 utolsó frissítés: 13:07 GMT +2, 2017. március 27.

Az idei, immár nyolcadik alkalommal megszervezett Marketing Nyílt Napokon kerül sor a Marketing szakma 3.0 - kerekasztal beszélgetés szakemberekkel, tanárokkal és diákokkal című beszélgetésre, aminek a helyszíne a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának épülete (FSEGA - 026-os terem, földszint). Időpontja pedig 2017.március 31. péntek, 16:00-17:30.

A kerekasztal célja az, hogy a szakma, a hallgatók, valamint az egyetemi szférában zajló marketing oktatás képviselői megbeszéljék a szakmát érintő jelentős változásokat, és világítsanak rá a közeljövő új fejlődési lehetőségeire.

"A piaci elvárásoknak megfelelő marketingtudás átadásához nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan kapcsolatban legyen a gyakorló szakemberekkel. Az egyetemi képzés keretén belül a fő szempont egyébként is a gyakorlati tudás átadása, ezért mindig szükség van arra, hogy megismerjük a gyakorló marketingesek meglátásait, nem beszélve a potenciális és jelenlegi diákok véleményéről" - áll a szervezők közleményében.

A mindeki számára nyitott beszélgetés elsősorban azoknak szól, akik kíváncsiak a marketingesek világára, szeretnének megismerkedni a marketing szakmában rejlő lehetőségekkel, azokkal a készségekkel, melyekre a marketingeseknek szükségük van, ugyanakkor meg látni szeretnék, hogy milyen lehetőségekkel kecsegtet a marketing a következő évtizedekben.

A kerekasztal visszaigazolt résztvevői Alt Mónika-Anetta (egyetemi docens - a marketing stratégiák és politikák mesterképző felelőse), Bertalan Zsolt (marketing elemző – ArtSoft Consult és óraadó tanár, BBTE), Buzogány László (ügyvezető igazgató  - Travelminit szállásfoglaló oldal, informatikus), Erős Lóránt (marketing menedzser - Wedas reklámügynökség), Săplăcan Zsuzsa (egyetemi adjunktus - arketing szakirány felelőse, BBTE), Talpas Botond (elnök - Igen, tessék! Egyesület és első éves marketing stratégiák és politikák mesterszakos hallgató), valamint diákok lesznek. A beszélgetést Seer László (marketing szakember és egyetemi adjunktus) moderálja.

A Marketing Nyílt Napokról

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Marketing Nyílt Napokat évről évre a Marketeam Szakkollégium szervezi. 2009-tól minden évben egy-egy témára összpontosítva olyan eladőadásoknak, beszélgetéseknek, képzéseknek adott otthont a rendezvény, melyekre nemcsak a sajtó, de más karok diákjai és egyéb vállalatok vezetői, munkatársai is felfigyeltek. Az elmúlt években olyan témái voltak a rendezvénynek, mint a társadalmi felelősségvállalás, marketing és digitalizáció, start-up marketing.

A Marketeam Szakkollégiumról:

A Marketeam Szakkollégium 2009-ben alakult a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának marketing és turizmus szakos diákjai, valamint a marketing szakirány tanárainak kezdeményezésére. Céljai a marketing iránt érdeklődő diákok szakmai fejlődésének elősegítése, egyetemen kívüli képzések, rendezvények, kapcsolatteremtési lehetőségek szervezésével. A jelenleg 30 tagú szakkollégium a Nyílt Napok megszervezése mellett tehetségtábort, önképzőkört és a diákok iskolai teljesítményét segítő kurzusokat is szervez.

A Marketing Nyílt Napok programja itt olvasható. (közlemény)

marketing
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing