2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Légiközlekedés: a résidők felfüggesztését javasolja az Európai Bizottság a megüresedett járatok miatt

 utolsó frissítés: 11:15 GMT +2, 2020. március 11.

Az Európai Unió a repülőtéri résidőkre vonatkozó szabályok felfüggesztését javasolja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került légitársaságok támogatása érdekében - jelentette be kedden Brüsszelben Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az elnök elmondta, hogy az egyre terjedő járvány miatt, az utasok számának hirtelen csökkenésével több légitársaság úgynevezett "üresjáratokat" üzemeltetett, annak érdekében, hogy ne veszítse el résidőit. A törvényjavaslat azt hivatott szabályozni, a légitársaságok fenntarthassák résidőik jogát, abban az esetben is, ha úgy döntenek, hogy nem indítanak el "üresjáratot".

Hozzátette: ez a kezdeményezés is bizonyítja, hogy az uniós szervezetek gyorsan és hatékonyan lépnek a vírus gazdaságra gyakorolt negatív hatásainak korlátozásra.  

Mi az a résidő?

A résidő az a jog, amelynek alapján egy légitársaság repülőgépei adott időpontban le- és felszállhatnak az adott repülőtéren, és a két manőver között használhatják a repülőtér infrastruktúráját. Uniós szabályok szerint a légitársaságok elveszíthetik az idősávjaikat, ha azokat nem használják ki megfelelően.

A törvényjavaslatról az Európai Parlament, majd az Európai Tanács dönt. (mti, hírszerk.)

koronavírus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális