2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Az E.ON és az Engie is bírságot kapott a fix áras szerződések módosítása miatt

 utolsó frissítés: 10:26 GMT +2, 2021. október 15.

Összesen 2,7 millió lejre bírságolt az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) négy gázszolgáltatót, amiért azok a rögzített áras szerződések hatálya alatt emelni akarták a díjakat - írja az Agerpres.

Az ANRE a fogyasztóktól érkezett panaszok alapján vizsgálta meg a szolgáltatók által kiküldött típusajánlatokat, illetve azt, hogy az ezek nyomán végzett esetleges szerződés- és tarifamódosítások a vonatkozó törvényi kötelezettségek betartásával történtek-e.

Az ellenőrzések nyomán összesen 2,69 millió lejre bírságoltak meg négy gázszolgáltatót. Az Engie Románia, az E.ON Energie Románia és a Restart Energy One egyenként 800 ezer lejes bírságot, a Premier Energy pedig 200 ezer lejes büntetést kapott.

A szolgáltatók a meghatározott időszakra (6-12 hónapra) érvényes, fix árat tartalmazó ajánlatokban nem tettek említést arról, hogy fenntartják maguknak a jogot a tarifák megváltoztatására, és ezáltal nem tettek eleget az átlátható és egyértelmű tájékoztatásra vonatkozó kötelezettségüknek; ugyanakkor az ügyfeleknek kiküldött értesítés szerint szándékukban állt változtatni az árakon 2021 októberétől, illetve novemberétől - magyarázta az ANRE.

Arról, hogy az E.ON Románia és az Engie Románia is áremelésről értesítette az ügyfeleket, itt írtunk részletesen.

Az Engie máris bejelentette, hogy fellebbez

Az Engie Románia máris közölte, hogy megfellebbezni készül a bíróságon az Országos Energiaszabályozó Hatóságtól (ANRE) kapott 800 ezer lejes bírságot.

Az Engie Románia közölte, azokat az ügyfeleit értesítette arról, hogy a november elsejétől 175 lejre emeli a gáz megawatt-óránkénti árát, akik július elsejéig nem kötöttek új - szabadpiaci - szerződést a céggel. A szolgáltató szerint a 175 lej a gáz jelenlegi beszerzési árának mindössze egyharmada. "Ez azt bizonyítja, hogy az ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva, jóhiszeműen jártunk el" - olvasható a közleményükben. (agerpres) 

energia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális