2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Az energiaárak plafonálását előíró javaslatot nyújt be a PNL jövő héten

 utolsó frissítés: 14:48 GMT +2, 2021. október 15.

Az energiaárak plafonálásáról szóló módosításokat fog benyújtani a PNL jövő héten - jelentette be Virgil Popescu ügyvivő energiaügyi miniszter. Popescu elmondta, hogy az energiaszámlák támogatásáról szóló sürgősségi kormányrendeletet fogják módosítani oly módon, hogy a jogszabályba bevezetnek egy olyan intézkedést is, amely az árak plafonálását írja elő.

Az ügyvivő minisztert arról is kérdezték, hogy a PNL miért nem támogatja a PSD által benyújtott törvényjavaslatot, amely szintén az energiaárak plafonálását írná elő. Popescu elmondta, hogy tartalmi kifogásai vannak a szociáldemokraták tervezetével kapcsolatban, amely a magas jövedelműek esetében is az állam terhére plafonálná az energiaárakat, emellett a szolgáltatókat is arra ösztönözheti, hogy az állami közbelépés tudatában még jobban emeljék az árakat. "Ahogy mondtam, szeretnénk árplafont bevezetni, de az energiaszámlák kompenzációjáról szóló sürgősségi kormányrendeletnél vezetjük be az intézkedést" - magyarázta a PNL minisztere.

Virgil Popescu emellett arról is beszélt, hogy a kiszolgáltatott energiafogyasztók esetében jogszabályt fognak elfogadni, amely tiltani fogja a szolgáltatóknak, hogy lekapcsolják a számlák kifizetésénél a késedelmeket felhalmozó ügyfeleket. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy az Európai Bizottság ezirányú javaslata a kiszolgáltatott, nagyon alacsony jövedelemmel rendelkező energiafogyasztókra vonatkozik. (digi24)

Címoldali fotó: Virgil Popescu. Forrás: gov.ro

energia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális