2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

A MOL megkezdi a töltőállomások építését az A1-es és A2-es autópályák mentén

 utolsó frissítés: 12:13 GMT +2, 2021. november 26.

A MOL Románia a 14 közül már 6 töltőállomás építését megkezdte az A1-es és A2-es autópályák nyomvonalán. A benzunkutakat a vállalat a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Vállalattal (CNAIR) kötött szolgáltatási koncessziós szerződések alapján építi.

A vállalat négy munkapontra (vagyis nyolc töltőállomásra) szerezte be az építési engedélyt a CNAIR-rel kötött szerződés alapján, ezek: a 7. számú munkapont (Marosillye község, Hunyad megye); 9. számú munkapont (Alvinc, Fehér megye); 10. számú munkapont (Kelnek, Fehér megye); 13. számú munkapont (Murfatlar helység, Konstanca megye). A marosillyei, alvinci és murfatlari telkeken már elkezdődtek az építési munkálatok előkészítése, a kelneki munkaponton pedig decemberben indulnak. A vállalat térképen is bemutatja az épülő töltőállomásokat:

A MOL mintegy 2 millió eurós beruházást becsül töltőállomásonként, a projekt összköltségvetése mintegy 28 millió euró. A megnyitás határideje 2022 második fele.

"A MOL Románia több mint 25 éves múltra tekint vissza a hazai piacon, ez idő alatt 245 töltőállomásból álló hálózatával a helyi gazdaság fontos szereplőjévé vált. A MOL jelenleg átalakulási folyamaton megy keresztül: üzemanyag-kiskereskedőből összetett szolgáltatásokat nyújtó vállalattá válik. A CNAIR-rel kötött megállapodás alapján készülő töltőállomásaink szintén fontos részei az ügyfélportfóliónkat még változatosabbá tévő célkitűzéseinknek. A legmodernebb technológiával felszerelt töltőállomásokon az autósoknak nem csak tankolásra, de pihenésre, étkezésre vagy kikapcsolódásra is lehetőségük nyílik. Rendelkezünk a szükséges szakértelemmel, és készen állunk arra, hogy a jövőbe mutató, újfajta utazási élményt kínáló töltőállomásokat építsünk a romániai autópályák mentén" - mondta Camelia Ene, a MOL Románia vezérigazgatója.

Az új töltőállomásokon számos szolgáltatás lesz elérhető: a MOL üzemanyagok mellett, többek között, gyorstöltő-állomás a teherautók számára, elektromos töltőállomás, Fresh Corner étterem, valamint teherautók, illetve lakóautók számára kialakított pihenő terület.

A vállalat év elején nyilvános pályázás során nyerte el a koncessziós szerződéseket. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális