2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Tram-train épülhet Nagyvárad és Debrecen között

 utolsó frissítés: 16:48 GMT +2, 2021. november 29.

A Hódmezővásárhely és Szeged között hétfőtől közlekedő tram-train példájára vasút-villamos épülhet Nagyvárad és Debrecen között is - jelentette ki Palkovics László magyar innovációs és technológiai miniszter az MTI tudósítása szerint. A projekt már nem először kerül szóba a magyar kormány szintjén, a nagyváradi városvezetés viszont eddig még nem kommunikált hasonló tervekről.

Debrecen és Nagyvárad között hozzávetőlegesen 70 kilométer a távolság, közvetlen vasúti összeköttetés jelenleg nincs, viszont mindkét városnak van villamosvonal-hálózata, ami a tram-train megépítéséhez elengedhetetlen.

A tram-train lényege ugyanis az, hogy a városok belterületeit kiszolgáló villamos-vonalakat és a településhatárokon kívül eső hagyományos vasútvonalakat olyan módon kapcsolják össze, hogy az azon közlekedő, erre a célra épített szerelvények a két város belvárosa között hozzanak létre átszállásmentes összeköttetést.

Indulásra váró tram-trainek a hódmezővásárhelyi végállomáson. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Hódmezővásárhely és Szeged között megépített infrastruktúrától azt várják a projekt felelősei, hogy mindössze 35 perc alatt megtehető lesz a közel 30 kilométeres távolság a két városközpont között. A beruházás értéke 217 millió euró (80 milliárd forint), ami alapján arra is következtetni lehet, hogy - figyelembe véve a jóval nagyobb távolságot - egy hasonló, Nagyvárad-Debrecen közötti vasút-villamosnak is rendkívül magasak lehetnek a költségei. (mti, hírszerk.)

Nagyvárad
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális