2022. január 27. csütörtökAngelika
EUR = 4.9443 RON
USD = 4.3840 RON
HUF = 1.3742 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,018.82(2.25%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Meghirdették a Törökvágás felüljáró építését is magába foglaló vasúti szakaszok modernizálási munkálatait

 utolsó frissítés: 10:19 GMT +2, 2022. január 07.

Az országos vasúttársaság (CFR) meghirdette a Kolozsvár-Egeres és Egeres-Kissebes vasútvonalak modernizálásának tervezési és kivitelezési munkálatait. A beruházás része az egyik legjobban várt kolozsvári fejlesztés is, a Törökvágás felüljáró, amely a Bácsi út és a Dónát negyed közötti forgalmat tenné gördülékenyebbé. A beruházásról az alábbi látványterveket tette közzé Emil Boc, Kolozsvár polgármestere.

A Törökvágás jelenleg Kolozsvár egyik legforgalmasabb útszakasza, hiszen a várossal már szinte teljesen összenőtt Kisbács községből nagyon sokan járnak be dolgozni Kolozsvárra, illetve nagyon sok szülő szállítja gyermekét valamelyik kolozsvári oktatási intézménybe. A forgalmat az is különösen nehezíti, hogy a Törökvágáson áthaladó autósok a Kolozsvár-Nagyvárad vonalon közlekedő vonatok miatt gyakran vasúti sorompót kapnak. A 20 millió euró értékű beruházás fő hozadéka éppan az lenne, hogy a felüljárónak köszönhetően nem akadályoznák többé az autós forgalmat a vasúti szerelvények.

A teljes beruházás - tehát a két vasúti szakasz modernizálása és a Törökvágás felüljáró építése is - a Kolozsvár-Nagyvárad-Biharpüspöki vasúti szakasz teljes felújításáthoz tartozik. A nagy infrastrukturális beruházás egy részét az Országos Helyreállítási és Rezílienciaépítési Tervből (PNRR) támogatják, a munkálatokat 2026 végéig el kell végezni. A most meghirdetett beruházás teljes értéke meghaladja a 3 milliárd lejt.

A 166 kilométer hosszú Kolozsvár-Nagyvárad-Biharkeresztes vasútvonalon a műszaki mutatók szerint a felújítás után 120 km/h-ra nőne a személyszállító szerelvények sebessége, míg az áruszállítást végző szerelvények legmagasabb sebességét 80 km/h-ban határoznák meg. A beruházás műszaki-gazdasági mutatói tartalmazó dokumentum szerint, az erre alkalmas részeken a személyi vonatok akár a 160 km/h-s sebességet is elérhetik, így jelentősen csökkenne a Kolozsvár és Nagyvárad közötti menetidő, a vonatozás pedig egészen versenyképes alternatíva lehetne az utasok számára. (media9, közlemény, hírszerk.)

Kolozsvárcfrvasut
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális