2022. január 27. csütörtökAngelika
EUR = 4.9443 RON
USD = 4.3840 RON
HUF = 1.3742 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,018.82(2.25%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

A helyreállítási terv megvalósítását követő platformot indított az USR

 utolsó frissítés: 17:53 GMT +2, 2022. január 10.

Az országos helyreállítási terv (PNRR) mérföldköveinek és célkitűzéseinek teljesítését nyomon követő online platformot indított hétfőn a Mentsétek meg Romániát Országos Szövetség (USR).

MonitorPNRR.eu weboldalon megtekinthetőek a mérföldkövek és a célkitűzések, a megvalósításuk határideje, illetve az eddigi teljesítésük USR-s elemzése. A PNRR-monitor nevű projektet az Európai Parlament Renew Europe frakciója támogatta.

Az online platformot bemutató sajtótájékoztatón Dragoş Pîslaru európai parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy Románia 29 milliárd eurót kap az EU helyreállítási alapjából, amit "átláthatóan és hatékonyan" kell elkölteni.

A politikus elmondta, az országos helyreállítási terv történelmi esélyt nyújt Románia számára a korszerű európai államokhoz való felzárkózáshoz. Hozzátette, hogy az USR által indított platform tárgyilagos és részletes tájékoztatást nyújt a PNRR-ben foglaltak megvalósításáról.

A sajtótájékoztatón jelen volt a beruházások és európai projektek volt minisztere, Cristian Ghinea is, aki elmondta, hogy a platformon rá lehet keresni a helyreállítási terv komponenseire, az ezekre jutó összegre, egy kronométer pedig a PNNR-ben foglaltak megvalósítására rendelkezésre álló időt mutatja.

Ghinea közölte azt is, hogy az USR álláspontja szerint a kormánynak múlt év végéig a 21 célkitűzésből csak 13-at sikerült teljesítenie, a többi csak formálisan valósult meg vagy késik a megvalósítása. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális