2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Éhbérért szövik a világmárkák ruháit a romániai gyárakban is

Sz.Cs.E. utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

Van, hogy a minimálbért sem kapják meg a kiszolgáltatott alkalmazottak. A munkaszerződésükkel is trükköznek a Clean Clothes jelentése szerint.


Kihasználják a kelet-európai országokat és Afrikát a nagy európai divatmárkák. A Hugo Boss, Adidas, Zara, H&M, Puma, Nike, Levi’s, Tom Tailor, Versace, Espirit, C&A, Dolce&Gabbana vagy Benetton termékeit készítő gyárakban éhbérért dolgoznak az emberek, akik nem egyszer másodállást kell vállaljnak, vagy mezőgazdasági tevékenységet folytassanak a megélhetésért - állítja 2014-es, Stitched Up című jelentésében a Clean Clothes Campiagn nevű nemzetközi szervezet, amely szerint mítosz, hogy a “Made in Europe” jelzés jobb munkakörülményeket jelentene. Tíz országban végeztek terepszemlét: Romániában, Ukrajnában, Törökországban, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovákiában, Grúziában, Macedóniában, Bosznia és Hercegovinában, valamint Moldovában összesen 316 ruhaipari alkalmazottal elegyedtek szóba.

Míg a Zara vagy H&M tovább növelte nyereségét a gazdasági válság alatt, addig a ruhagyári dolgozók hosszú munkanapok után sem kapják meg a megélhetéshez szükséges béreket – állítják a jelentéstevők. A régióban a szakszervezeteknek nincs lehetőségük magasabb béreket kikényszeríteni, éppen elég, hogy a törvénytertelen gyakorlatok, a túlórák, a társadalombiztosítási hozzájárulások vagy éppen a bérek kifizettetéséért küzdenek. 

“Ezekben az országokban hatalmas a szakadék a megélhetéshez szükséges bér és a minimálbér között, a rés sok esetben nagyobb, mint az ázsiai országokban. Ezek a munkabérek nemhogy leküzdik, hanem növelik a szegénységet” – olvasható a jelentésben.

A dolgozók kiszolgáltatottak: az alacsony bérek ellenére is ragaszkodnak a munkájukhoz, mert a családjaik számára a munkájuk jelenti az egyetlen állandó bevételt. A nők helyzete, ha lehet, még rosszabb: képzetlen munkásként alkalmazzák őket, gyakran túlóráznák is, nem egyszer az egészségüket kockáztatják a család fenntartása érdekében. A vizsgált tíz országban mintegy hárommillióan dolgoznak a ruhaiparban. Grúziában, Bulgáriában és Törökországban a legnagyobb a szegénység veszélye – írják a szerzők.

A Clean Clothes azt javasolja, a kormányzok és az EU-s intézmények törvényileg kötelezzék a ruha- és cipőmárkákat, hogy a termékeiket gyártó gyárakban legalább az országos átlagbér 60%-ára emeljék a dolgozók fizetését. 

Romániában sem fényes a helyzet

Romániában mintegy 350 ezren dolgoznak a textil- és ruhaiparban, a szektor 80%-ban exportra termel. A RomTextiles Szövetség szerint összesen 663 vállalat tevékenykedik az ágazatban.
Az országban összesen 22 interjút készített a Clean Clothes kutatója két ruhagyár alkalmazottai körében. Ezek a gyárak többek között a Dolce&Gabbana, a H&M, a Benetton és az Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti) márkáknak dolgoznak.

“Minimálbért kapok. Az egyik hónapban szombatonként is dolgoztam, mégsem sikerült legalább 800 lejt hazavinnem. Két gyerekem van, lehetetlen eltartani őket ebből a fizetésből.”  (idézet az interjúk egyes részeit közlő jelentésből)

A megszólaltatott alkalmazottak átlagosan 133 eurót (585 lejt) visznek haza havonta. A hivatalos statisztikák szerint is rosszul fizet az ágazat, a ruhagyártásban mintegy 234 euró, a cipőgyártásban 252 euró a nettó átlagbér (ez a menedzseri fizetéseket is tartalmazza – a szerk.). 2013-ban átlagosan 509 eurót költött egy átlagos háztartás Romániában a felmérések szerint, egy négyszemélyes családnak viszont legalább 710 euróra van szüksége a megélhetéshez a megkérdezett ruhagyári dolgozók szerint – állapítja meg a Clean Clothes. 
Állítólag annyira “híresen alacsonyak” a bérek a szektorban, hogy egy gyár nemrég 400 személyt akart alkalmazni, de nem talált jelentkezőket. A megoldás az volt, hogy ázsiai vendégmunkásokat vett fel.

“Van egy jelzáloghitelünk, aminek havonta 300 euró a részlete. Mindig nehezen jövünk ki a pénzzel, családtagoktól és szomszédoktól kérünk kölcsön, hogy kifizessük a számlákat.” (idézet az interjúk egyes részeit közlő jelentésből)

A ruhagyári dolgozók közül sokan minimálbéren vannak alkalmazva, de nem mindenki kapja meg azt sem. A az idős vagy nem elég gyorsan dolgozó alkalmazottak gyakran ennél is gyengébben vannak fizetve. A bónuszrendszer a havi húsz, egyenkénti 9,35 lejes ételutalványból áll, a szombati munkáért mindössze 9,5 lejes pluszjuttatás jár, az órabér nem magasabb.

Évente kétszer, karácsonykor és húsvétkor pedig 50 lejes jutalmat kapnak a dolgozók a vizsgált gyárakban. Gyakori, hogy a falvakban lakó alkalmazottaknak meg kell vásárolniuk egy havi tömegközlekdési bérletet is, aminek ára 100-130 lej között mozog – számol be a jelentéstevő.

“Ami a legjobban zavar, hogy a nők a gyárban félnek a szerveződéstől, amivel el lehetne érni a magasabb béreket. Attól tartanak, hogy elveszítik a munkájukat, pedig mind ugyanabban a cipőben járunk”. (idézet az interjúk egyes részeit közlő jelentésből)

Hetente két munkanapon és havi két szombaton dolgoznak munkaidőn túl is az alkalmazottak a két vizsgált gyárban. A megszólaltatott munkások átlagosan 54 órát dolgoznak hetente. A túlórát vissza lehet utasítani, de akkor az országos minimálbért sem kapják meg az alkalmazottak, és összetűzésbe kerülnek a menedzsmenttel – derül ki.

A jelentésben az is szerepel, hogy gyakran trükköznek az adatokkal a munkaadók: pl. év végén “papíron” bónuszt nyújtanak, hogy a statisztikákban feltornásszák a béreket, de ezeket a juttatásokat valójában nem adják ki az alkalmazottaknak. Gyakori probléma az is, hogy a munkásokat nem alkalmazzák meghatározatlan időre szóló munkaszerződéssel, hanem csak 6-12 hónapos megállapodásokat kötnek velük. A helyzetet csak tovább rontják a 2011-ben módosított munkatörvénykönyv rendelkezései, amelyek szigorították és korlátozták a szakszervezeti tevékenységet – állapítják meg.

ruhagyár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális