2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Sepsiszentgyörgy mellett is ipari parkot létesítenek

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Három évnyi várakozás után indulhat be a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ipari park építésére vonatkozó terve. Antal Árpád polgármester sajtótájékoztatón elmondta: a napokban írják alá a fejlesztési minisztériummal azt a 9 millió euróra vonatkozó finanszírozási szerződést, amely révén Szépmezőn megépül a 17 hektáros Ipari park, ahol megfelelő infrastruktúrát, épületeket tudnak biztosítani a munkahely teremtő vállalkozásoknak. 

Az elöljáró bírálta a szaktárca lassúságát, hiszen az önkormányzat már 2009-ben megnyerte az Ipari park építésére vonatkozó pályázatot, de a bürokrácia miatt csak most kerül sor a szerződés aláírására, miközben az országot egyre több bírálat éri, hogy nem képes megfelelő ütemben lehívni a rendelkezésére álló uniós pénzeket. 

A szerződés aláírása után a sepsiszentgyörgyi önkormányzat meghirdetheti a versenytárgyalást a kivitelező cég kiválasztására, majd elkezdheti az építkezést. A városháza tulajdonában van Szépmezőn egy 35 hektáros terület, a pályázati pénzből 17 hektáron alakítják ki az ipari park teljes infrastruktúráját, bevezetik a vizet, a gázt és a villanyt, központi irodaházat építenek, majd később a fennmaradt területre is kibővítik a létesítményt. 

Antal Árpád szerint amint elkészül a szépmezői ipari park, olyan munkahelyek jönnek létre, amelyeket az önkormányzat generál. A szépmezői ipari park iránt vannak érdeklődő cégek, és az önkormányzat olyan vállalkozásokat szeretne oda betelepíteni, amelyek jól fizető állásokat ajánlanak a sepsiszentgyörgyieknek. (sláger rádió)

iparSepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális