2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Romániában tovább terjeszkedne, Magyarországon visszafogná tevékenységét a Raiffeisen

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Raiffeisen Bank International (RBI) megnyirbálja növekedési terveit egyes közép- és kelet-európai országokban - írja a Financial Times brit pénzügyi lap online kiadása. A 17 országban működő osztrák bank a régió harmadik legnagyobb hitelező pénzintézetévé nőtte ki magát az elmúlt években. 

A terjeszkedési stratégia mögött álló Herbert Stepic vezérigazgató lemondása óta azonban találgatások ütötték fel a fejüket pénzügyi körökben a bank esetleges kivonulási szándékáról. A júniusban vezérigazgatóként hivatalba lépett Karl Sevelda azonban kijelentette, hogy "egyelőre" nem tervezi a kivonulást egyetlen közép-európai piacról sem. Közölte viszont, hogy terjeszkedési erőfeszítéseit a bank hat piacra, Oroszországra, Lengyelországra, a Cseh Köztársaságra, Szlovákiára, Romániára és Ausztriára összpontosítja. 

A többi piacon, elsősorban Délkelet-Európában pedig lassítani fogunk - mondta. Egyes piacokon viszont - tette hozzá - zsugorítani készülünk. "Ez elsősorban Szlovéniára igaz, de - tekintettel a jelenlegi helyzetre - nincs valami nagy kedvünk növekedni Magyarországon sem" - idézi a Financial Times az RBI vezérigazgatóját. (mti)

MagyarországAusztriabankRaiffeisen
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális