2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

IT-s csapatokat várnak a Digitális Kaláka című számítástechnikai vetélkedőre

 utolsó frissítés: 13:09 GMT +2, 2019. október 09.

IT-szuperhősök kerestetnek Székelyudvarhelyen, akiket arról lehet felismerni, hogy csapatukkal képesek egyhuzamban 48 órát dolgozni a közösség érdekében! Mindezt a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház által szervezett Digitális Kalákán tehetik meg október 25–27. között. A 48 órás hackathonnak, azaz számítástechnikai vetélkedőnek ez lesz a második kiadása, a szervezők pedig legalább olyan hangulatos, mozgalmas, csapatépítő és eredményes rendezvényre készülnek, mint amilyen a tavalyi rendezvény volt.

A meghirdetés első körében a civilek részéről összesen 11 projektötlet érkezett be, többek között az önkéntességgel, a környezetvédelemmel, a biztonságos természetjárással, a hatékony hivatali ügyintézéssel, a helyi termékek népszerűsítésével és a civil szervezetek munkájával kapcsolatban. A Digitális Kaláka szervezői most 4 fős IT csapatok jelentkezését várják, akik a beküldött problémafelvetésekre digitális megoldásokat javasolnak, illetve prototípusokat készítenek a 48 órás versenyen.

A vetélkedőre október 15-ig jelentkezhetnek a csapatok a rendezvény weboldalán, ahol a civilek által beküldött ötletek, illetve minden további információ megtalálható. A helyszín változatlanul a Rákóczi Center lesz, ahol a csapatok számára a szervezők ingyenesen biztosítanak reggelit, ebédet és vacsorát, vizet és kávét, illetve pihenőszobák is rendelkezésre állnak majd. Ezen kívül a résztvevők ajándékokra, a nyertes csapatok értékes díjakra is számíthatnak.

A prototípusok kidolgozásánál a csapatok bátran teret engedhetnek saját kreativitásuknak, azaz saját ötletek alapján készült megoldásokat is implementálhatnak a versenyen azzal a feltétellel, hogy ezek egyrészt a helyi közösséget szolgálják, másrészt kapcsolódjanak a civilek részéről érkezett felvetések tematikáihoz, amelyek szintén megtalálhatóak a U-Hub weboldalán.

Az IT-szuperhősök másik ismérve, hogy önkéntes alapon vállalják a maratoni versenyt, cserébe egy nagyon jó társaságban és hangulatban dolgozhatnak, a rendezvény ráadásul szakmai kapcsolatok kialakítására és csapatépítésre is kiváló. 

(közlemény)

Székelyudvarhely
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális