2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Felelősséget vállal a kormány a költségvetési törvényekért

 utolsó frissítés: 10:26 GMT +2, 2019. december 23.

Felelősséget vállal hétfőn a kormány az állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés törvényeiért, valamint a 114-es sürgősségi kormányrendelet módosításaiért.

A parlament házainak együttes ülése 16 órakor kezdődik.

Az alkotmány szerint, ha a felelősségvállalást követő három napon belül bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen, és azt megszavazzák, a kormány megbukott. Ha nem nyújtnak be bizalmatlansági indítványt, vagy benyújtanak, de nem megy át, tehát a kormány nem bukik meg, akkor úgy tekintik, hogy elfogadták azokat a tervezeteket, amelyekért a kabinet felelősséget vállalt.

A parlament ülését megelőzően, 12 órától kormányülésre kerül sor, amelyen megtárgyalják azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a különböző pártok nyújtanak be a költségvetés tervezetéhez.

A pártok képviselői hétfőn délelőtt 10 óráig nyújthatnak be módosító javaslatokat.

Ludovic Orban miniszterelnök múlt szerdán azt mondta: azért van szükség arra, hogy felelősségvállalással fogadják el a büdzsé tervezetét, mert máskülönben nincs mód arra, hogy december 31-éig az országnak "valóságon alapuló" költségvetése legyen.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága hétfőn dönt arról, hogy megtámadja-e az alkotmánybíróságon a kormány eljárását, valamint arról is, hogy nyújt-e be bizalmatlansági indítványt. (agerpres)

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális