2022. január 27. csütörtökAngelika
EUR = 4.9443 RON
USD = 4.3840 RON
HUF = 1.3742 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,018.82(2.25%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Elon Musk az év embere a Time magazin szerint

 utolsó frissítés: 16:59 GMT +2, 2021. december 13.

Ellentmondásos figurát választott Az év emberének a Time. A magazin szerkesztőinek döntése értelmében a világ leggazdagabb embere, Elon Musk érdemelte ki a titulust.

A Time magyarázata szerint a dél-afrikai származású üzletember napenergiával működő műholdakat küld a világűrbe, miközben egy általa kitalált autóban utazik, amelynek üzemanyagra és lassan sofőrre sincs szüksége. Egyetlen mondatára szárnyra kap vagy zuhanásnak indul a tőzsde, kisbefektetők tömegei figyelik minden mozdulatát. S bár láthatólag nagyon jól megy neki a Földön, mégis a Mars kolonizálásáról álmodozik. A vagyona hiába többszáz milliárd dollár, még saját lakása sincs, mert nemrégiben azt is eladta.

A magazin a címmel hagyományosan nem feltétlenül a pozitív, hanem sokkal inkább a nagyhatású személyeket igyekszik megmutatni. Az kétségtelen, hogy Musk az elektromos közlekedés és az úripar mellett számos területre gyakorol jelentős hatást, sőt, azt is kiemelik, hogy a világ egyik legbefolyásosabb influenszerének számít. Ennek ellenére a közösségi médiás botrányaira is kitérnek, amelyek közül a legemlékezetesebb az, amikor barlangban rekedt thai gyerekek drámáját akarta egyszemélyben megoldani, amikor pedig nem kellett a segítsége, akkor a mentést végző személyeket vegzálta.

Elon Musk vagyona közel 266 milliárd dollár. A Bloomberg kimutatása szerint az előző évhez képest, főként a Tesla-részvények szárnyalása miatt, 110 milliárd dollárral nőtt a vagyona, így ebből a szempontból is messze túlszárnyalt mindenkit ebben az évben. (time)

Tesla
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális