2022. január 28. péntekKároly, Karola
EUR = 4.9453 RON
USD = 4.4182 RON
HUF = 1.3791 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,019.57(0.01%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

A csíkszeredai terelőút megvalósíthatósági tanulmányáról írtak alá megállapodást

 utolsó frissítés: 16:26 GMT +2, 2022. január 12.

A Csíkszeredát és a szomszédos felcsíki falvakat megkerülő terelőút megvalósíthatósági tanulmányának frissítésére írt alá megállapodást Csíkszereda polgármestere a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) vezérigazgatójával. A 19,1 kilométeres, hosszú távon a majdani A8-as autópályához való gyorsforgalmi csatlakozást elősegítő terelőút tervezése és kivitelezése legkorábban 2024-ben kezdődhet.

Az elképzelések szerint a terelőút az 578-as európai útból Zsögöd előtt ágazna le, és Csíkcsicsót, valamint Madéfalvát megkerülve Csíkrákos előtt csatlakozna vissza. A csíkszeredai városháza az alábbi ábrán mutatja az útszakasz tervezett nyomvonalát.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a megállapodás aláírását követően Facebookon jelentkezett be, ahol elmondta, a megvalósíthatósági tanulmány felfrissítése körülbelül két éves folyamatot fog jelenteni, amely során nem csak azt fogják elemezni, hogy menetirányonként duplasávon meg lehet-e valósítani a beruházást, hanem azt is vizsgálják, hogy melyik a lehetséges legjobb útvonal. Ezt a folyamatot követik az országos útügyi vállalat kisajátítási procedúrái, majd utána az útügyi vállalattal aláírt megállapodásnak megfelelően európai pénzalapokból kezdődik a kivitelezés támogatása.

Korodi Attila hozzátette, meglátása szerint a teljes folyamat 5-6 évet fog igénybe venni, hiszen a beruházás tucatnyi híd, köztük három vasúti felüljáró megépítését is feltételezi. Korodi emellett rámutatott arra is, hogy a beruházásnak már 2010-ben is rendkívül magasra, 150 millió euróra becsülték az értékét.

(hírszerk.)

Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális