2022. január 25. keddPál
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Válság fenyegeti a kolozsvári IT-szektort

Sz.Cs.E. utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

Főleg azért tudott ennyire megerősödni az iparág, mert a külföldi nagyvállalatok ide szervezték ki projektjeiket az olcsó munkaerő miatt. Azonban az előrejelzések szerint ennek hamar vége szakadhat.


Az előrejelzések azt mutatják, hogy 2013-2019 között évente mintegy 8%-kal fog nőni a kolozsvári IT-cégek bérköltsége, de a bevételeik csak évi 3%-os emelkedést fognak mutatni. Ha ez beigazolódik, a város belátható időn belül képtelen lesz fenntartani mostani outsourcing központ szerepét.

Vagyis: a szoftverfejlesztő cégek nagy része jelenleg külföldre dolgozik, ottani nagyvállalatok viteleztetik ki a munkát romániai informatikusokkal, mert itt még jóval olcsóbb a munka. A közeljövőben viszont drágulni fog a munkaerő, így a külföldi cégek más, alacsonyabb béreket igénylő területekre, országokba szervezhetik ki a munkát.

A jó hír viszont az, hogy az előrejelzésekről nem egy külső szereplő, hanem maga a kolozsvári szoftverfejlesztő cégek jelentős részét tömörítő Cluj IT Cluster vezetője, Kelemen András számolt be egy pénteki konferencián. A vállalatok látják tehát a térvesztés veszélyét, és úgy tűnik, ötleteik is vannak arra, hogy miként orvosolható a helyzet.

Kolozsvárt egyre gyakrabban emelgetik Közép-Kelet Európa Szilícium-völgyeként: közel 600 cég tevékenykedik az IT-C szektorban. Ők adják a helyi GDP 8%-át. Ezen cégek éves üzleti forgalma meghaladja a 170 millió eurót. A munkaerőt az évi 80 ezer diplomást termelő hat kolozsvári egyetemnek kellene biztosítania, de ebből csak 20 ezren szereznek műszaki diplomát, és csak 800-an az IT-val kapcsolatos szakterületen.  Éppen ezért az itt tevékenykedő cégek gyakran munkaerő-hiánnyal küszködnek, úgy érzik, hogy még végtelen számú végzőst el tudnának helyezni.

Az itt végző szakembereket a kolozsvári IT-cégek a romániai átlagbért jelentősen meghaladó fizetésekkel próbálják megfogni. A vállalatokat ebben segíti a romániai adótörvénykönyv is, mivel a szoftverfejlesztési tevékenységet végző alkalmazottak fizetése adómentes: vagyis nem kell rá 16%-os jövedelemadót, csak társadalombiztosítási járulékot fizetni. Azaz kisebb ráfordítással lehet nagyobb fizetéseket adni.

A Cluj IT Clustert egy éve alapították, jelenleg 28 céget foglal magába. Ezeknek több mint 3500 alkalmazottja van, és több mint 100 millió eurós forgalmat bonyolítanak le évente, főleg szolgáltatásexportból.

A klaszter szerepe többek között éppen az, hogy megoldást kínáljon a jelenleg kilátások szerint komoly nehézségek előtt álló piaci szereplők számára. A Cluj IT tagjai ki is ötlöttek egy akciótervet. Ennek legfontosabb pillére az innováció előmozdítása. Vagyis Kolozsvárt kiszervezési központ helyett innovációs központtá akarják tenni. Ehhez szoros együttműködést terveznek a kutatókkal, olyan projekteket indítanak, amik az új találmányok, saját termékötletek kivitelezését célozzák meg. Emellett az állami szektorral közösen is indítanának projekteket.

A szervezet a promócióba is beszáll: azt hirdetik a külföldi befektetők számára is, hogy Kolozsvár többé nem az olcsó „offshore” desztináció, hanem a kiválóság, magas minőség központja. A Cluj IT Cluster tagjainak képviselői kéthetente találkoznak, és azon is dolgoznak, hogy az erősen kompetitív helyett egy bizalmi kapcsolat alakuljon ki közöttük, működjenek együtt a közös célok elérése érdekében.

A szervezet az információ-technológiára kiegészítő iparágként tekint, ezért pár fókuszterületet is megfogalmazott a kolozsvári IT-szektornak. Úgy látják, hogy a 2020-as európai célok mentén a biogazdaság, a környezetvédelem, energia, valamint az egészségügy területeken lehet érdemes beruházni, és akár EU-s pénzeket is bevonni. 

informatika
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális